SARA EN HAAR TEAM

Over Sara, assistent Sem, host Cheyenne, kledingcoach Henriette en team Speechen.nl


Sara Bruinsma is gefascineerd door vrijheid en hoe we elkaar en onszelf vrijer kunnen maken. Te beginnen met vrijer spreken.  

Geboren in een woongroep, grootgebracht door een krachtige feministische moeder en een dromerige vader combineert Sara een mild karakter met een stevige idealistische inslag. Ze leerde al heel jong argumenten te verzamelen en je punt te maken.

Van elke groep die er voor haar neus staat maakt zij een supportive community.

In een veilige sfeer nodigt zij uit om de noodzaak tot spreken te voelen en een krachtige presentatie neer te zetten.

Sara is DOL op verhalen. Ze valt acuut in slaap bij saaie theorieën en heeft  nooit cijfers kunnen onthouden. Vertel een goed verhaal en ze hangt aan je lippen. 

Ze heeft al vele klanten geholpen met het vinden van passende verhalen. Ook als sprekerscoach bij TEDxAmsterdamWomen.

Sara's verhaal:

Het was altijd Sara's droom om actrice te worden. Lange dagen bracht ze door in het statige gebouw van de toneelschool in Eindhoven. Na een half jaar stond ze buiten met een rapport vol onvoldoendes en de conclusie van de leraren: "je dient de opleiding NU te verlaten". 

In een half jaar toneelschool verloor zij haar vertrouwen en besloot nooit meer een podium op te gaan.

Haar ervaringen op de toneelschool motiveerde haar om voor docent Omgangskunde te studeren. Want zoals de docenten haar op de toneelschool behandeld hadden, dat kon echt niet!

In het laatste jaar deed ze de specialisatie ‘trainer sociale vaardigheden’. Daar maakte ze, inmiddels 20 jaar geleden, kennis met het prachtige vak van TRAINER. 

Sindsdien heeft zij honderden trainingen gegeven.

Een van haar vriendinnen, Anne Aafke Sol, nodigde haar uit om te komen presenteren op haar theaterpodium; VRIJ SPEL . Het plezier op het podium  kwam in al die jaren presenteren terug.

Bij Vrij Spel heeft Sara geleerd om VOLLEDIG VRIJ te presenteren. Niet door te acteren, maar door contact te maken met het publiek.

Het regende complimenten. Daarom besloot ze presenteren en trainen met elkaar te combineren.

Bij Speechen.nl volgde ze de opleiding tot presentatietrainer.

Ze heeft haar roeping gevonden.

Sara: "Het is te gek dat ik hier mijn beroep van heb kunnen maken. Ik ben dankbaar als ik van klanten hoor: “je nodigt me uit om mezelf zonder gêne te laten zien en volledig vrij te spreken.” Daar sta ik voor en daar ga ik voor."

Sara is een vrouw met een missie.

Hoe meer vrijheid je op het podium ervaart hoe leuker het is. Zowel voor jou zelf als voor de mensen die naar jou luisteren.


SARA WERKT SAMEN MET


Sem

Toen Sara op een dag door alle 'to do's' niet meer wist waar te beginnen ging ze samenwerken met assistent Sem Hijstek. Wat een opluchting!

Sem; "Al van kleins af aan ben ik enorm gedreven en doelgericht. M’n eerste paard kocht ik toen ik tien jaar oud was van het geld wat ik zelf had gespaard door middel van klusjes doen. Ik ben altijd al een planner geweest en mij maak je dan ook met niets gelukkiger dan met overzichten maken en organiseren. Daarom werk ik sinds een paar jaar voor mezelf als personal/virtual assistant en marketing manager."

Cheyenne

Sara leerde Cheyenne Baly kennen toen ze haar haar mocht coachen ter voorbereiding op haar rol als dagvoorzitter voor een event over mentale gezondheid. Sara ontdekte dat Cheyenne een groot talent heeft als spreker en host. Cheyenne deed, als assistent en deelnemer, meer met Women on a Mission en is sindsdien de sprankelende  host van Sara's event 'Free your Mission, on stage'. 
Over de samenwerking met Sara zegt ze: “Onze missies sluiten heel goed op elkaar aan waardoor ik volledig achter alles sta wat Sara doet."


Henriette

Ken je dat? Dat je twijfelt wat je aan moet trekken? Bijvoorbeeld wanneer je je verhaal gaat vertellen in een zaal aan een grote groep mensen? 
Wat je aantrekt speelt mee in wat je uitstraalt. Het is het eerste dat anderen van je zien en beleven.
 
Graag stel ik je voor aan Henriette Visser van Studio MoSK. Zij begeleid vrouwelijke leiders en ondernemers met een missie om helemaal zichzelf te zijn met hulp van kleding.
 Als personal branding stylist en image coach tovert ze met veel aandacht, liefde en plezier het mooiste en meest opmerkelijke in anderen naar boven. Dat doet ze door jou op een andere manier te laten kijken naar jezelf en je bedrijf.
 Met haar ervaring als modeontwerper kijkt ze net iets anders dan anderen. Ze maakt je bewust van hoe je kleding voor je kunt laten werken en leert je ook hoe je dat zelf kunt doen.
 
WAT JE AANTREKT STRAAL JE UIT
En wat je uitstraalt doet er toe! 
Wat mensen van je onthouden zijn namelijk niet alleen al die prachtige woorden, maar het verhaal, het beeld en het gevoel dat jij hen geeft.
 TEAM SPEECHEN.NL

Wil je een presentatietraining voor jouw bedrijf? Voor in-company presentatietrainingen werkt Sara samen met het team Speechen.nl. Bij Speechen.nl werken allemaal ervaren en geschoolde presentatietrainers, net als Sara. Regelmatig trainen ze samen. Van een dagdeel over storytelling tot vier dagen training voor mensen met spreekangst.  Op die manier kunnen ze grote groepen trainen en iedereen aandacht en feedback geven. 

DUS

Duiken jouw collega's onder de tafel als je ze vraagt om een presentatie te houden? Heb je medewerkers met spreekangst die gaan zweten bij het idee alleen al? Of merk je dat ze zich verschuilen achter cijfers, hun PowerPoint, technieken en moeilijke woorden, terwijl jij dit niet vindt passen bij het bedrijf? Als je je hierin herkent, dan is een incompany-presentatietraining iets voor jou en je team. 

STORYTELLING

Ieder bedrijf en elke medewerker heeft unieke VERHALEN. Dat zijn inspirerende verhalen waarin soms de visie duidelijk naar voren komt. Komen die verhalen er bij medewerkers nu nog niet soepel uit? Misschien vinden ze het veiliger om ze onzichtbaar te houden, omdat ze bang zijn dat ze er geen goede indruk mee maken. Of misschien bevatten de verhalen geen heldere kern. Tijdens de in-company presentatietraining leren jij en je team om passende, beeldende en indrukwekkende verhalen te vertellen.

KERNBOODSCHAP

Daarnaast leert Sara jouw team te vertellen met een duidelijke essentie en een heldere verhaalstructuur. Zonder perfectionisme, moeilijke woorden en ongeloofwaardige succesverhalen. Dat gaan we met elkaar oefenen, zodat jij en je team je na de presentatietraining vrij voelen om te spreken met een pakkende kernboodschap. 

EFFECT

 Na de presentatietraining zijn jij en je team in staat om op een natuurlijke en ontspannen manier te presenteren. Dit vormt allemaal geen probleem meer:

  • Levelen met potentiële klanten
  • Ontspannen pitchen
  • Verhalen met een heldere kern vertellen
  • Met gemak praten in groepen
  • Net zo spontaan praten bij een presentatie als bij het koffieautomaat 
  • Zonder gêne en volledig vrij spreken in het openbaar

Wil jij dit voor jouw team? Neem dan contact op met Sara.

Heb je een groot bedrijf (meer dan 12 medewerkers): Grote kans dat Sara dan jouw team komt trainen samen met ervaren co-trainers van Speechen.nl Douwke, SannaRoeland of Majlis